دستگاه جوجه كشي فول اتوماتيك
دستگاه جوجه كشي فول اتوماتيك و مقالات مربوط به جوجه كشي

عمليات رفع مشكل

بعد از جوجه كشي اگر تعداد قابل توجه اي از تخم ها هچ نشدند، توسل به عمليات رفع اشكال بسيار مهم است. اين عمليات به پرورش دهنده پاسخ مي دهد: مشكل از كجاست؟ بنابراين ضرورت دارد پس از پايان هر دوره جوجه كشي ترجيحاً تمامي تخم هاي هچ نشده و در غير اين صورت تعدادي از تخم هاي هچ نشده را معمولاً ۳ سبد از هر گاري (يك سبد از بالا، يك سبد از وسط و يك سبد از پايين ) جدا كرده و توسط مسئول جوجه كشي يا كارشناسي خبره شكسته و دلايل عدم تبديل آن ها به جوجه مشخص و ثبت شود تا هر شكل ممكن در جوجه كشي هاي بعدي مشكل برطرف گردد.

يك جوجه كشي موفق بستگي به عواملي دارد كه علت تعدادي از آنها را بايد در سالن هاي پرورش جستجو نمود. سن گله، نژاد، مديريت واحد از نقطه نظر تغذيه بهداشت و جمع آوري و درجه بندي تخم ها، از جمله ي اين عوامل مي باشند. در يك جوجه كشي استاندارد و موفق ميزان هچ (جوجه درآوري)، در حد ۸۵ درصد مورد انتظار است.

اين فرم مي تواند به عنوان ثبت وضعيت جوجه كشي مورد استفاده قرار گرفته و متعاقباً جهت پيدا كردن نابساماني موجود در واحد و رفع مشكل، مورد بهره برداري قرار گيرد. در واقع پس از پايان عمليات جوجه كشي تمامي تخم هايي كه به جوجه تبديل نشده اند (و اگر اين كار مشكل باشد، حداقل ۱۰ درصد از تخم ها از طبقات مختلف برداشته شده) يكي يكي شكسته شده و براساس عناوين ستون هاي فرم ارزيابي جوجه كشي ثبت وضعيت و اين اطلاعات مورد بررسي كارشناسي قرار مي گيرد.

پس از شكستن تخم هاي هچ نشده

۱-    اگر كوچك ترين اثري از نطفه درون تخم ملاحظه نشد، به عنوان تخم بدون نطفه در ستون اول علامت(-) زده مي شود.

۲-    اگر لكه اي كوچك و بعضا با مقداري مويرگ خوني مشاهده شد به عنوان تخم نطفه دار در ستون دوم علامت زده مي شود.

۳-    چنانچه در وسط مويرگ ها جنيني كوچك عموما به رنگ صورتي مشاهده شد (در چنين حالتي سر جنين و چشمان او كاملا مشخص است) در ستون سوم به عنوان جنين كوچك علامت گذاري مي شود.

۴-    اگر جنيني مشاهده شود كه در ان سر، بدن، چشم، منقار، بال ها و پاها كاملا مشخص باشند به عنوان جنين بزرگ علامت زده مي شود.

۵-    چنانچه جوجه اي مشاهده شود كه علاوه بر تكامل قسمت هاي مختلف بدن پر هاي آن به صورت كرك هاي تازه رشد يافته مشهود باشد (در اين حالت كيسه ي زرده فضاي قابل توجه اي از تخم را در جلوي شكم جوجه اشغال كرده) در ستون جوجه ي بزرگ ثبت مي شود.

۶-     چنانچه جوجه اي مشاهده شود كه برخلاف حالت هاي قبلي چرخيده و سر آن در قسمت پهن تخم قرار گرفته باشد و مايعات داخلي تخم بسيار كم باشد، به عنوان جوجه ي مرده تلقي شده و در ستون ششم علامت گذاري مي شود. (گاهي اوقات در چنين وضعيتي جوجه، پوسته ي تخم را سوراخ هم نموده است ولي در نهايت تلف شده است).

۷-    معمولا در ستون هفتم علامت گذاري نشده بلكه تمامي جوجه هاي زنده كه از تخم خارج شده اند، شمارش و جمع آن ها در سلول پايين ستون هفتم به عنوان جوجه زنده ثبت مي شود.

در پايان تكميل فرم ارزيابي جوجه كشي علامت ها كه عموما به صورت واحد هاي شش تايي درج شده شمارش و جمع شده و در سلول هاي پايين فرم به صورت عدد ثبت شده و به كمك، يك تناسب رياضي، درصد آنها نيز مشخص خواهد شد.

دلايل يك جوجه كشي ناموفق و يا به عبارتي ديگر تفسير اطلاعات (به عنوان مثال مانند فرم فوق الذكر) نياز به تجربه تبحر و اطلاعات كارشناسي دارد. در ادامه اشاراتي به علت هاي احتمالي آن مي نماييم. دليل زياد بودن تخم ها در ستون هاي اول تا ششم مي تواند به قرار زير باشد :

ستون يك:

۱-    كافي نبودن تعداد پرنده ي نر بالغ در گله كبك هاي مولد

۲-    عقيم بودن يا به بلوغ نرسيدن احتمالي نر ها

۳-    گرماي زياد محيط پرورش

۴-    سرماي زياد محيط پرورش

۵-    پير بودن پرندگان نر

۶-     كمبود هاي ويژه در خوراك گله كبك هاي مولد

۷-    بيماري احتمالي نرها

۸-    غير اصولي بودن مديريت و امكانات پرورش

۹-    مصرف برخي داروها، حشره كش ها ومواد شيميايي

۱۰-  كمبود نور (شدت نور يا ساعات روشنايي)

ستون دوم:

۱-    بيماري گله از نوع نارسايي ژنتيكي

۲-    نگه داري در انبار و كهنه شدن تخم

۳-    پوسته ي بسيار سفت و كلفت (كه تنفس جنين را محدود كند).

۴-    كمبود ويتامين به ويژه ويتامين هاي گروه B

۵-    نقص گندزدايي (ضدعفوني ) و نفوذ ميكروب به داخل تخم

ستون سوم:

۱-    انبار كردن تخم براي مدت طولاني و يا حرارت نامناسب

۲-    حرارت بالا يا پايين در ابتداي جوجه كشي

۳-    آسيب هاي ضربه اي در زمان حمل و نقل تخم

۴-    دماي زياد آبي كه براي شستشوي تخم ها استفاده مي شود.

ستون چهارم:

۱-    تمامي موارد ذكر شده در زير ستون سوم

۲-    كمبود تهويه با پوسته ي ضخيم

۳-    چرخش ناكافي

۴-    كمبود ويتاميني مانند ويتامين E

ستون پنجم:

۱-    حرارت رطوبت و چرخش ناكافي

۲-    نقص در تهويه

۳-    كمبود اكسيژن در محيط

۴-    كمبود هاي تغذيه اي

۵-    پير بودن گله ي كبك هاي مولد

ستون ششم:

۱-    نقص در سيستم تهويه دستگاه جوجه كشي

۲-    نقص در سيستم تهويه سالن جوجه كشي

۳-    كمبود اكسيژن محيط (محل جوجه كشي در ارتفاعات باشد).

۴-    وجود عوامل مصرف كننده ي اكسيژن (مانند بخار هاي شعله دار) در سالن جوجه كشي

۵-    كمبود هاي تغذيه اي به ويژه ويتامين (مشخصا اسيد فوليك)

امتیاز:
بازدید: 3
برچسب:
:
[ 1396/8/23  ] [ ۰۷ ] [ autoincubator ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 5
دیروز : 4
افراد آنلاین : 1
همه : 248
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب