دستگاه جوجه كشي فول اتوماتيك
دستگاه جوجه كشي فول اتوماتيك و مقالات مربوط به جوجه كشي
آزمايشات متعددي كه در ايستگاه تحقيقات كشاورزي مونتانا آمريكا براي مشخص كردن حرارت تخم مرغ در طي جوجه كشي طبيعي انجام گرفته نشان داده است كه حرارت متوسط قسمت فوقاني تخم مرغ 3/102 درجه فارنهايت و يا در حدود 29 درجه سانتي گراد و حرارت پايين تخم مرغ در حدود 31 درجه و يا به عبارت ديگر در حدود 15-16 درجه فارنهايت كمتر از حرارت بالاي تخم مرغ بوده است. اين اختلاف زياد حرارت در قسمت فوقاني و تحتاني تخم مرغ بيشتر در روزهاي اول جوجه كشي ديده مي شود، در روزهاي آخر اختلاف حرارت به حدود 10 درجه فارنهايت مي رسد. طي آزمايشات ديگر ثابت شده است كه درجه حرارت بدن مرغ كرچ كه در روي تخم مرغ مي خوابد زيادتر از مرغ غير كرچ است. در هنگام كرچي اين مطلب را به خوبي مي توان در روي مرغ آزمايشي كرد چنانچه مرغ كرچ را لمس نمايند مشاهده مي شود كه پرهاي ناحيه همچنين خود سينه به طور محسوسي گرم است. تفاوت درجه حرارت بالا و پايين تخم مرغ در ماشين هاي جوجه كشي كمتر از زير مادر است و در حدود 4 درجه فارنهايت مي باشد. طبق آزمايشاتي كه در ايستگاه تحقيقاتي پردو آمريكا صورت گرفته است حرارت در دستگاه جوجه كشي چنانچه مخزن جيوه ميزان الحراره در فاصله 5 سانتي متري بالاي سيني تخم مرغ ها قرار داشته باشد بايد در حدود 101 درجه فارنهايت يا 5/388 درجه سانتي گراد باشد در اين صورت نتيجه جوجه كشي بسيار رضايت بخش است ولي چنانچه حرارت از 100 درجه فارنهايت يا 38 درجه سانتي گراد كمتر و يا از 103 درجه فارنهايت معادل 5/39 درجه سانتي گراد بيشتر باشد مرگ و مير جنين به طور محسوسي افزايش مي يابد. طبق نظريه مركز ملي تحقيقات كشاوزري امريكا اگر رطوبت ماشين 60درصد و جريان هوا 12 سانتي متر مكعب در دقيقه و غلظت اكسيژن 21 درصد و اكسيد دو كربن كمتر از 5/0 درصد باشد. در تحت چنين شرايطي بهترين درجه حرارت براي دستگاه جوجه كشي 100 درجه فارنهايت يا در حدود 388 درجه سانتي گراد است. زياد بودن يا كم بودن درجه حرارت در نتيجه جوجه كشي موثر واقع مي شود و آن را كاهش مي دهد. چنانچه حدود اين تغييرات حرارتي جزئي باشد ممكن است در طول مدت جوجه كشي تغييراتي ايجاد كند. اين تغييرات بين 20-25 روز است. حرارت كمتر از حد معمول سبب مي شود كه جوجه ها به كندي از تخم مرغ خارج شوند و در نتيجه سبب طولاني شدن مدت جوجه كشي مي شود. حرارت زياد تر از حد معمول سبب كوتاه شدن دوره جوجه كشي مي گردد. ولي اگر حدود تغييرات حرارتي زياد باشد سبب مرگ و مير جنين مي گردد. اگر ماشين از نظر حرارت در وضع مناسبي باشد تمام جوجه ها بايستي در روز 21 از تخم مرغ بيرون آمده باشند و در پايان روز بيست و يكم جوجه كشي خاتمه يابد. از اين رو طول مدت جوجه كشي راهنماي خوبي از نظر كنترل حرارت ماشين بشمار مي رود. حرارت در تمام مدل ها و انواع دستگاه جوجه كشي يكنواخت نيست بلكه بسته به سيستم و توصيه كارخانه سازنده اغلب حرارت ماشين هاي مختلف با هم كمي اختلاف دارد. چگونگي تهويه در تغييرات حرارتي ماشين نقش مهمي به عهده دارد. در ماشين هاي جوجه كشي كوچك و ساده حرارت در هفته اول 100 درجه فارنهايت يا 38 درجه سانتي گراد و در هفته دوم 102 درجه فارنهايت يا در حدود 39 درجه سانتي گراد و در هفته سوم 103 درجه فارنهايت يا 5/39 درجه سانتي گراد مي باشد. در ماشين هاي بزرگ كه چندين طبقه سيني در آن چيده مي شود و داراي دستگاه هاي تهويه خودكار مي باشند معمولاً حرارت تا روز هجدهم در حدود 99-100 درجه فارنهايت يا 5/37- 38 درجه سانتي گراد مي باشد. از روز هجدهم به بعد بايد حرارت را كمتر و رطوبت ماشين را زيادتر نمود. به همين دليل براي كنترل دقيق حرارت تخم مرغ ها را تا روز هجدهم در يك قسمت به نام انكوباتور و از روز هجدهم به بعد در قسمت ديگر به نام هچر نگهداري مي كنند در اين قسمت حرارت كمتر، رطوبت و تهيه بيشتر از قسمت اول است. در ماشين هاي جوجه كشي بايد حرارت را در طي مدت جوجه كشي يكنواخت و دور از نوسان نگاه داشت اين عمل به وسيله دستگاه هاي تنظيم انجام مي گيرد كه حرارت ماشين را در تمام مدت جوجه كشي در ميزان مطلوب نگاه مي دارد. اصول دستگاه هاي تنظيم در ماشين هاي كوچك براساس انقباض و انبساط كپسول هاي اتر يا ترموستات هاي خودكار استوار شده است. كپسول هاي حاوي اتر معمولاً در اثر حرارت منبسط و در برودت منقبض مي گردند در داخل ماشين هاي جوجه كشي ساده كپسول اتر نصب شده است. در روي جدار فوقاني اين كپسول ها ميله اي قرار گرفته است كه از ديواره فوقاني ماشين خارج مي شود. اين ميله به اهرمي وصل شده كه به سرپوشي منتهي مي شود كه در روي منبع توليد حرارت قرار مي گيرد. وقتي كه حرارت ماشين به حد مطلوب رسيد به وسيله پيچ هاي ميزان به كپسول اتر فشار مي آورند به طوري كه سرپوش مماس به دريچه روي منبع توليد حرارت گردد. در اين صورت چنانچه حرارت داخلي ماشين از حد مطلوب بيشتر شد در روي كپسول اتر اثر مي گذارد و ان را متسع مي كند در نتيجه به ميله و اهرم فشار وارد مي آيد و سرپوش از روي دريچه بلند مي شود و حرارت اضافي خارج مي گردد. در هنگامي كه درجه حرارت كمتر از حد مطلوب باشد بالعكس كپسول اتر منقبض شده و سرپوش دريچه را كاملاً مي بندد و مانع از سرد شدن داخل ماشين مي گردد. در ماشين هاي جوجه كشي بزرگ و برقي دستگاه هاي تنظيم كننده حرارتي سبب قطع و وصل جريان برق مي شود در تيجه حرارت را هميشه در ميزان معيني نگاه مي دارد. در بعضي انواع ماشين هاي جوجه كشي ترمواستات هايي در دستگاه هاي تنظيم قرار گرفته است كه حرارت محوطه داخلي ماشين را كنترل مي كند. اگر بر اثر بعضي عوامل، دستگاه توليد حرارت ماشين از كار بيفتد و جريان حرارتي به داخل ماشين قطع گردد. دستگاه هاي تنظيم فوراً به كار مي افتد و رابطه ماشين را با خارج قطع مي نمايد. در نتيجه براي مدتي حرارت ماشين در ميزان مطلوب باقي مي ماند و مانع از تلف شدن سريع جنين مي گردد. براي گرم كردن ماشين جوجه كشي از منابع مختلف توليد حرارت استفاده مي شود. متداولترين آنها نفت و گاز و برق است كه هر كدام داراي مزايا و معايبي است. امروزه ماشين هاي كوچك جوجه كشي كه در روستا ها به كار مي رود نفتي و ماشين هاي بزرگ برقي مي باشند. از نظر چگونگي گرم كردن محوطه داخلي ماشين هاي جوجه كشي به سه دسته تقسيم مي شوند: 1- آنهايي كه به وسيله هواي گرم حرارت لازم را به دست مي آورند. 2- آنهايي كه به وسيله فرستادن آب گرم به داخل ماشين گرم مي شوند. 3- بالاخره دسته اي كه به وسيله قرار دان مقاومت هاي الكتريكي در ماشين گرم مي شوند منبع : كتاب اصول پرورش طيور ( تاليف مراد علي زهري )
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۵ شهريور ۱۳۹۶ ] [ ۱۲:۳۳:۴۸ ] [ بلدرچين دماوند ] [ نظرات (0) ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 11
دیروز : 4
افراد آنلاین : 1
همه : 254
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب