دستگاه جوجه كشي فول اتوماتيك
دستگاه جوجه كشي فول اتوماتيك و مقالات مربوط به جوجه كشي

شترمرغ

شتر مرغ­ها پاهاي درازي دارند و اين بدان معني است كه مشكلات مربوط به رشد و نمو استخوان در اين پرنده شايع مي­باشد. چرخش تيبوتارس به پيچ خوردن پا در ناحيه بالاي مفصل خرگوشي و برگشتگي انگشتان پا به سمت بيرون اطلاق مي­شود (شكل ۸-۸). مشكل اساسي، پيچ خوردن انتهاي ديستال استخوان ساق پا (تيبوتارس) در ناحيه نزديك به مفصل خرگوشي مي­باشد (شكل ۹-۸). غالباً پرنده بر مشكل ايستادن غلبه مي­كند و پيچ خوردگي با قرار گرفتن دو پا در وضعيت خلاف جهت هم به نهايت خود مي­رسد هر چند در اينگونه موارد ممكن است استخوان هنوز به طور كامل پيچ نخورده باشد.

بسياري از موارد چرخش در ۲۱-۱۴ روز اول بعد از بيرون آمدن از دستگاه جوجه كشي ديده مي ­شوند، اگر چه اين شكل مي­ تواند در پرندگان مسن­تر نيز بخصوص در شرايط ازدحام پرندگان ايجاد گردد. ميزان وقوع چرخش تيبوتارس مي ­تواند ۱۰-۵۵% جمعيت جوجه­ ها باشد. هرچند ممكن است در برخي موارد اصلاً مشاهده نشود و يا در پاي راست جوجه شتر مرغ دلايل بروز اين عارضه بسيار شايع­تر است. شرايط جوجه كشي، تغذيه و ژنتيك به عنوان دلايل عمده اين عارضه معرفي شده­اند. اما احتمالاً ضربه هم دليل ديگري براي اين مشكل مي­ باشد. صفحات رشد بزرگ، نرم و غضروفي در استخوان­ هاي ساق به راحتي آسيب پذيرند و اين باعث سرعت­ هاي رشد متفاوت در قسمت­ هاي مختلف استخوان مي ­شود كه با گذشت زمان استخوان بد شكل شده و سبب مي­ شود پاها دقيقاً در قسمت بالاي مفصل هوك به سمت بيرون پيچ بخورند.

آسيب مي ­تواند در حين بيرون آمدن از تخم يا در طول چند روز اول زندگي رخ دهد. موارد چرخش كه در مراحل بعدي اتفاق مي­افتند، بيشتر در شرايط ازدحام جمعيتي و زماني كه پرندگان به واسطه زمين خوردن يا برخورد با حصارها آسيب مي­بينند، رخ مي­دهد. احتمال بهبود در پرنده مبتلا به چرخش پا ضعيف مي ­باشد. موارد شديد بيماري مانع ايستادن راحت پرنده شده و در نتيجه تغذيه پرنده و آسايش و رفاه آن را به هم مي­زند. تا به حال هيچ گونه درمان مؤثري براي پيچ خوردگي پاها وجود نداشته است و توصيه مي­شود كه به خاطر راحت شدن پرنده آن را از گله حذف كرد. حتي اگر پرنده زنده بماند سرعت رشد آن آنقدر پايين است كه حتي براي كشتار هم مناسب نخواهد بود و صد البته به منظور پرنده مولد هم نمي­توان از آن استفاده كرد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۴ بهمن ۱۳۹۶ ] [ ۰۵:۰۵:۴۲ ] [ بلدرچين دماوند ] [ نظرات (0) ]

دستگاه جوجه كشي

به هر دستگاهي كه بتوان با استفاده از آن ، كليه ي عوامل رشد جنين شامل ( حرارت ، رطوبت ، تهويه و چرخش ) را فراهم آورد و به جوجه كشي اقدام كرد ، دستگاه جوجه كشي گفته مي شود . در ساختمان دستگاه هاي جوجه كشي ( با هر ظرفيت ) موارد زير حايز اهميت بسيار است :

۱ . دستگاه تنظيم حرارت .

۲ . دستگاه تنظيم رطوبت .

۳ . دستگاه تهويه .

۴ . نحوه ي چرخاندن تخم مرغ ها .

ممكن است حرارت در دستگاه جوجه كشي با برق ، گاز و نفت تامين شود . فضاي داخل دستگاه را مي توان به روش هاي زير گرم كرد :

۱ . جريان هواي گرم در داخل لوله هاي دستگاه .

۲ . جريان آب گرم در داخل لوله هاي دستگاه .

۳ . قرار دادن مقاومت هاي الكتريكي در داخل دستگاه .

جنين براي رشد خود به حرارت خاصي نياز دارد كه در تمام دستگاه ها يكسان است . در حالت طبيعي ، جنين اين حرارت را از بدن مرغ كرچ مي گيرد . حرارت دستگاه جوجه كشي در ۱۸ روز اول ۳۷.۵ درجه ي سانتي گراد و در سه روز آخر ۳۶.۵ درجه است . در دستگاه هاي كوچك ، حرارت را يك درجه بيشتر در نظر مي گيرند . در اين دستگاه ها ، رطوبت از طريق قرار دادن ظرف آب در زير تخم مرغ ها و در دستگاه هاي متوسط و در دستگاه هاي بزرگ از طريق دستگاه بخور تامين مي شود ( در حالت طبيعي رطوبت از بستر تامين مي گردد ) .

جنين براي رشد خود به اكسيژن نياز دارد . بنابراين هواي داخل دستگاه بايد به اندزه اي باشد كه نياز جنين را بر طرف كند . معمولا هواي داخل دستگاه جوجه كشي بايد داراي ۲۱ درصد اكيسژن باشد . هر چه از اين نسبت كاسته شود ، بازده جوجه كشي پايين مي آيد . اگر  CO2 دستگاه بيش از يك درصد شود ، تلفات افزايش مي يابد و اگر ميزان آن به ۵ درصد برسد ، همه ي جنين ها تلف مي شوند .

در دستگاه هاي كوچك ، تهويه از طريق باز و بسته كردن دريچه ها انجام مي پذيرد ؛ ولي در دستگاه هاي بزرگ ، اين كار با نصب هواكش در داخل دستگاه انجام مي شود . قدرت هواكش به ظرفيت دستگاه بستگي دارد .

در صورتي كه تخم مرغ در داخل دستگاه ثابت باشد ، زرده و نطفه به طرف بالا صعود مي كنند ( زيرا از سفيده سبك ترند ) و به پوسته مي چسبند . در اين صورت ، جنين رشد طبيعي نخواهد داشت . در حالت طبيعي ، عمل چرخش با سينه و منقار مرغ صورت مي پذيرد . عمل چرخش در دستگاه جوجه كشي به صورت خودكار انجام مي شود .

به طور كلي ، دستگاه هاي بزرگ جوجه كشي داراي دو قسمت انكوباتور ( ستر ) و هچر ( ماشين تفريخ ) هستند . با گذشت زمان ، انكوباتورهاي پيشرفته تر و اختصاصي تري ساخته شده اند كه تجهيزات و امكانات ويژه اي شامل موارد زير دارند :

براي ساختمان محفظه ي ستر از مواد سبك تري استفاده مي شود . انكوباتورها كف ندارند و راحت تر تميز مي شوند .

دستگاه هچري و ستر ي جدا از هم ساخته مي شوند . ميزا ن رطويت ان ها دقيقا قابل تنظيم است و دستگاه هاي خنك كننده بهتر ي دارند .

پنكه هاي الكتريكي با سرعت زياد خود باعث انتشار يك نواخت دما و رطوبت در ستر و هچر مي گردند .

چرخش خودكار است و سيني ها را مي توان تحت هر زاويه اي مستقر كرد .

افشانك هايي براي ايجاد رطوبت تعبيه شده اند كه آب را با فشار مي پاشند . آب پودر شده رطوبت مناسبي ايجاد مي كند .

اطلاعات مربوط به دستگاه ها از طريق سامانه هاي الكترونيك به اتاق كنترل انتقال داده مي شود و بدين ترتيب كنترل سترها و هچرها با دقت بيشتر امكان پذير مي گردد .

داشتن وسايل خوب جوجه كشي باعث افزايش بازدهي جوجه كشي خواهد شد ؛ چون نه تنها قابليت جوجه آوري بهبود مي يابد ، بلكه نيروي كارگري كمتري مورد نياز است . مقدار امكانات تامين شده ثابت نيست و تحت عواملي چون اندازه ي هچر ، تعداد هچ ، نژاد جوجه و ديگر خدمات احتمالي كه در كارخانه انجام مي شود ( تعيين جنسيت ، نوك چيني ، قطع تاج و انگشتان ، مايه كوبي و . . . ) قرار دارد .

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۷ بهمن ۱۳۹۶ ] [ ۰۵:۲۱:۲۱ ] [ بلدرچين دماوند ] [ نظرات (0) ]

ويتامين ها

ويتامينA :

كمبود ويتامينA در جيره گله مادر گوشتي باعث مي شود كه سيستم گردش خون به درستي شكل نگيرد و تلفات جنيني در روزهاي دوم و سوم در دستگاه جوجه كشي بالا برود، همچنين كمبود ويتامينA باعث كاهش توليد و جوجه در آوري مي شود.ميزان مورد نياز آن در دان دوره توليد(۲۳-۶۰w) باز ۱۵۵۰۰واحد بين المللي مي باشد.

ويتامينD3 :

كمبود اين ويتامين باعث كاهش توليد و جوجه درآوري و اختلالات پوسته تخم مرغ از قبيل نرمي پوسته و شكنندگي و نازكي آن مي شود.ميزان مورد نياز آن در زمان توليد ۳۸۰۰ واحد بين المللي در هر كيلو دان مي باشد.

ويتامينE :

كمبود طولاني آن باعث تحليل رفتن بيضه ها و در نتيجه عقيمي خروس ها و كاهش جوجه درآوري مي شود.ميزان مورد نياز آن در دوره توليد ۳۰ واحد بين المللي مي باشد.

ويتامينB2(ريبوفلاوين) :

كمبود آن مرگ و مير جنيني در روزهاي ۹ تا ۱۴ را در دستگاه جوجه كشي باعث مي شود.پيچ خوردگي پنجه ها،كوتاهي پا و حالت كوتولگي در جوجه،ادم و وجود كرك هاي گلوله شده و چماقي شكل موسوم به clubbed down از ساير عوارض ناشي از كمبودB2 است. ميزان مورد نياز ۶۶ ميلي گرم مي باشد.

ويتامين B12

كوبالامين(B12) :

كمبود آن موجب مرگ و مير جنيني طي هفته دوم جوجه كشي (۱۴-۸ روزگي)و بخصوص روز هفدهم همراه تورم كليه،آتروفي عضلاني و ادم و كوتاهي نوك مي شود.

اسيد پانتونيك :

كمبود اسيد پانتونيك باعث كاهش جوجه در آوري تخم مرغ ها در دستگاه جوجه كشي مي باشد. ميزان مورد نياز در جيره رشد mg10 و در ساير جيره ها mg15 در هر كيلو دان مي باشد.

اسيد نيكو تينيك(نياسين:ويتامينPP) :

كمبود آن جوجه در آوري را كاهش مي دهد.ميزان مورد نياز آن در پيشدان ۳۵،دان دوره رشد۳۰ و پس از آن تا پايان توليد mg40 در هر كيلوگرم دان مي باشد.

پيريدوكسين(B6) :

كمبود آن توليد و جوجه درآوري را كاهش مي دهد.ميزان مورد نياز آن در جيره پيشدانmg3،در جيره دوران رشد mg2 و بعد از آن تا پايان دوره توليد mg5 در كيلوست.

بيوتين(ويتامينH) :

كمبود آن باعث مرگ و مير جنيني در هفته اول،نواقص اسكلتي از قبيل كوتاهي استخوان ها و پيچيدگي درشت ني،منقار طوطي مانند و چسبيدن انگشت هاي سوم و چهارم به وسيله يك پرده مي شود.ميزان مورد نياز آن ۰/۲۵mg در هر كيلو مي باشد.

اسيد فوليك :

كمبود آن باعث تلفات جنيني در سن۱۴-۱۲ روزگي با علائم ادم و خونريزي زير جلدي مي شود.جوجه هاي به دنيا آمده از دستگاه جوجه كشي ،كوتوله، داراي ضعف پا و مشكل تنفسي هستند.ميزان مورد نياز آن در دوره توليد۱/۵mg به ازاء هر كيلو گرم دان مي باشد.

 كولين :

كمبود آن باعث كاهش جوجه در آوري مي شود.ميزان مورد نياز در پيشدان ۴۰۰ mg  دردان دوره رشد ۳۵۰ mg  وبعد از آن ۵۰۰ mg در هر كيلو دان مي باشد.

مواد معدني

مواد معدني

كلسيم و فسفر :

كمبود آن باعث ضعف و نرمي پوسته و كاهش هچ در دستگاه جوجه كشي مي شود.كمبود فسفر باعث مرگ و مير در روزهاي ۱۶-۱۴ مي شود.ميزان مورد نياز در جيره رشد براي كلسيم ۱ درصد و براي فسفر ۵/۰ درصد مي باشد.اين ميزان در دوره ي توليد براي كلسيم تا ۵/۳ در صد و براي فسفر تا ۷/۰ درصد افزايش مي يابد.به منظور تأمين كلسيم و فسفر مورد نياز،دو هفته قبل از بلوغ،صدف به صورت آزاد در جيره مورد استفاده قرار مي گيرد در هفته ۲۲-۱۸ كلسيم جيره به ۳/۱-۱/۱ درصد و پس از آن به ۱/۳-۹/۲ درصد مي رسد.

ضعف پوسته تا ۲ درصد طبيعي تلقي مي شود و پس از آن تعادل جيره،بيماري و حرات نامناسب مي توانند به عنوان عوامل تشديد كننده مورد توجه قرار گيرند.در هواي گرم اشتهاي پرنده كمتر مي شود و در نتيجه كلسيم كمتري دريافت مي كند.الذا در هواي گرم و تابستان ها برمقدار Ca جيره مي افزايند.

منيزيوم :

ميزان مورد نياز در چند هفته اول ۰۵/۰ در صد مي باشد و كمبود آن موجب كاهش توليد مي شود.

سديم :

ميزان مورد نياز در جيره ۱۶/۰ درصد و كمبود آن باعث كوچك شدن اندازه ي تخم مرغ مي شود.

پتاسيم :

كمبود پتاسيم موجب كاهش توليد و نرمي پوسته مي شود.

منگنز :

كمبود منگنز باعث كاهش توليد و مرگ و مير جنيني در روزهاي ۲۱-۱۸ مي شود.علت اين مرگ و مير عارضه اي به نام <<كوندروديستروفي>>يا<<سوء تغذيه عضلاني>>است ميزان مورد نياز منگنز در دان رشد ۷۰ ppm و در ساير انواع جيره ها و از جمله پيشدان ۱۰۰ ppm مي باشد.

روي :

كمبود روي باعث مرگ و مير و نواقص اسكلتي (مثل قفدان پا يا بال يا ستون مهره ها)مي شود.ميزان مورد نياز آن در جيره ۵۰ ppm  مي باشد.

يد :

كمبود آن باعث كوچك بودن جثه جوجه و افزايش دوره انكوباسيون  در ماشين جوجه كشي تا ۲ روز مي شود.ميزان مورد نياز تا ۱۷ هفتگي ۵/۰ و بعد از آن ۱ ppm مي باشد.

سلنيم :

كمبودش باعث كاهش توليد و هچ از دستگاه جوجه كشي مي شود و چون سلنيوم سمي مي باشد، افزايش آن به بيشتر از ۵ ppm هم باعث مرگ و مير جنيني با علايم ادم در سر و گردن-كوتاه شدن نوك فوقاني و نقص در چشم و انگشتان مي شود.ميزان مورد نياز در جيره رشد ۰/۱ ppm  و در ساير جيره هاي قبل و بعد از دوران رشد ۰/۱۵ ppm  مي باشد.

پروتئين :

كمبود پروتئين باعث كاهش وزن پرنده،كاهش توليد،كاهش اندازه تخم مرغ و در نتيجه كاهش هچ مي شود.ميزان مورد نياز آن در جيره مراحل مختلف تقريبا از ۱۳تا۱۷درصد است.

چربي :

كمبود اسيد آراشيدونيك و اسيد لينولئيك(كه از چربي هاي اشباع نشده اند)اندازه تخم مرغ و ميزان جوجه در آوري را مي كاهد.اين چربي ها در ذرت و سويا وچود دارند.ميزان مورد نياز آن ها در جيره ۵-۵/۲ درصد مي باشد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۴ بهمن ۱۳۹۶ ] [ ۰۲:۰۵:۰۷ ] [ بلدرچين دماوند ] [ نظرات (0) ]

همان طور كه از بزرگترين پرنده انتظار مي رود شتر مرغ تخم را در ميان پرندگان موجود در دنيا مي گذارد. اگر چه تصور مي شود كه بزرگترين پرنده بايستي بزرگترين تخم را توليد كند ليكن تخم شتر مرغ كوچكترين تخم نسبت به وزن شتر مرغ بالغ مي باشد و تنها ۵/۱۱ درصد وزن بدن شتر مرغ مي باشد. تخم شتر مرغ ۲۵ برابر وزن متوسط تخم ماكيان اهلي (حدود ۶۰ گرم) است. به طور متوسط تخم شترمرغ ۱۹-۱۷۷ سانتي متر طول و ۱۵-۱۴ سانتي متر عرض داشته و ۱۹۰۰-۱۱۰۰ گرم وزن دارد.

تخم شترمرغ نقش محوري در توسعه مزارع پرورش شترمرغ دارد. توانايي شترمرغ ماده در توليد تخم نطفه دار جهت توليد جوجه هاي سالم باعث توسعه جمعيت شتر مرغ در مزارع پرورش شترمرغ مي شود. به طور متوسط طول مدت جوجه كشي تخم شتر مرغ در دستگاه جوجه كشي  ۴۲  روز مي باشد.

تخم شتر مرغ از قسمت هاي زير تشكيل شده است:

۱-    نطفه يا صفحه زاينده: تنها عضو زنده تخم مي باشد و بر روي زرده قرار گرفته است.

۲-    زرده: نقش آن فراهم كردن مواد غذايي لازم براي استفاده جنين در مراحل مختلف رشد و نمو مي باشد.

۳-    آلبومين سا سفيده: پوشش آبكي اطراف جنين در حال رشد را تشكيل مي دهد و مانع از خشك شدن جنين مي شود. سفيده خواص ضد ميكروبي دارد و از سه لايه تشكيل شده است.

الف) سفيده رقيق

ب) سفيده غليظ

ج)سفيده رقيق داخلي

۴- شالاز يا زرده بند: در وسط تخم و در هر دو طرف زرده، دو قسمت مارپيچي شكل از جنس سفيده غليظ به نام شالاز يا زرد بند وجود دارد. شالاز، زرده را در وسط تخم نگه مي دارد و مانع از حركت زرده به سمت پوسته آهكي و چسبيدن به آن و در نتيجه از بين رفتن نطفه يا جسم رويان مي شود.

پوسته تخم شترمرغ

پوسته از سه قسمت تشكيل شده است: غشاها، پوسته آهكي، كوتيكول

رنگ پوسته اهكي تخم بين سفيده و زرد مايل به سفيد متفاوت بوده و شبيه ظروف پيني براق است كه از خلل و فرج پوشيده شده است. پوسته تخم شتر مرغ تمامي عناصر در پوسته تخم مرغ را دارا مي باشد و ۲ تا ۳ ميلي متر قطر داشته  و از استحكام بالايي برخوردار است. به طوري كه يك انسان مي تواند بر روي آن بايستند بدون انكه به پوسته آسيبي برسد.

قطر معمولا تفاوت هايي را نشان مي دهد و حداقل آن ۶۵/۱ ميليمتر بوده و با افزايش اندازه تخم ها قطر پوسته افزايش مي يابد و سنگين تر مي شود. وظيفه پوسته تخم عبارت است از : حفاظت محتويات از ضربات مكانيكي، ايجاد سد فيزيكي پوسته تخم چلوگيري از نفوذ عوامل ميكروبي به محتويات تخم و ايجاد غشاء واسطه كه ميزان عبور آب، اكسيژن و دي اكسيد كربن به داخل و خارج تخم را تعيين مي كند. هر چند پوسته از خارج بسيار محكم تر و متراكم است اما شكستن آن از داخل آسان مي باشد كه امكان خروج را هنگام تفريح تسهيل مي كند. دو غشا پوسته، آلبومين را نگه مي دارند. لايه خارجي ضخيم تر بوده و منافذ بيشتري نسبت به لايه داخلي دارد. با تبخير آب و جايگزيني هوا بين اين دو لايه اتاق هوايي تشكيل مي گردد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۰ بهمن ۱۳۹۶ ] [ ۱۲:۴۳:۵۱ ] [ بلدرچين دماوند ] [ نظرات (0) ]

در طبيعت جفت گيري قرقاول ها در بوته زار ها صورت گرفته و معمولا تخم گذاري پرنده برخلاف ساير پرندگان كه اغلب صبح ها صورت مي گيرد عصر ها انجام مي شود. قرقاول ها جزو حيوانات پولي گامي هستند و هيچ گاه قرقاول نر به يك ماده اكتفا نكرده و علاقه اي نيز به جوجه ها از خود نشان نمي دهد. در طبيعت جنس ماده به تنهايي وظيفه ساختن لانه را جهت نگهداري جوجه ها بر عهده مي گيرد و جايگاه مزبور را اغلب در محلي سايه و نزديك جريان آب و در انبوه بوته ها به وجود مي آورد.

پروفسور برليوز دانشمند جانور شناس فرانسوي در كتاب معروف خود تحت عنوان عادات و روسوم عشقبازي در نزد حيوان درباره شرح حال قرقاول آرگوس و چگونگي زاد و ولد حيوان شرح مفصلي مي نويسد. وي در كتاب خود مي نويسد: در فصل جفتگيري پرندگان آرگوس ها ي نر هر يك محوطه اي در حدود ۱۰ متر مربع را به خود اختصاص داده و سعي مي نمايند محوطه مزبور را كاملا تميز و صاف كرده و نگهباني آن را بر عهده بگيرند. بعد از چند روزي بالاخره گذار جنس ماده اي از آن حدود مي گذرد و آرگوس نر حيوان را به سرزمين خود دعوت مي نمايد، در چنين حالتي آرگوس نر به استقبال ماده رفته ودر اطراف حيوان مدت مديدي به چرخش در مي آيد، گردش مزبور كم كم سريع شده و دايره انتخابي نيز به تدريج تنگ تر مي گردد و بالاخره در پايان حركات مزبور كه بيشتر به رقص شباهت دارد، قرقاول نر با ماده جفتگيري مي كند.

در حالت طبيعي معمولا قرقاول در هر  دوره جنسي در حدود ۱۲ تا ۲۴ تخم مي گذارد كه رنگ پوسته آن ها نزديك به سبز و قهوه اي زيتوني است. در بسياري از نژاد هاي قرقاول اندازه تخم پرنده كمي كوچك تر از تخم مرغ بوده داراي پوسته اي نازك و شكننده به رنگ سفيد به همراه خال هاي قهوه اي و بيضي شكل مي باشد.

قابليت جوجه در آوري قرقاول ها عموما نا اميد كننده و در حدود ۶۵ % است، اين در حالي است كه ميزان جوجه درآوري طيور تجارتي بالاي ۸۰ % است. ميزان پايين جوجه در آوري مربوط به مرحله پس از باروري و قبل از تفريخ جوجه ها است. قرقاول معمولا در محيط تخم گذاري مي كند و معمولا اين تخم ها  آلوده به مدفوع مي باشند.

تخم قرقاول

با پيشرفت علم تلقيح مصنوعي در حيوانات و طبق بررسي هاي به عمل آمده بر روي اسپرم قرقاول و بسياري از پرندگان ديگر مشخص شده است كه اسپرماتوزوئيد قرقاول داراي قدرت بسيار زيادي است و مي تواند تا چهار هفته در دستگاه تناسلي قرقاول ماده زنده مانده و تخم هاي ماده را تلقيح كرده و نطفه دار نمايد. آزمايش هاي انجام شده نشان داده شده نشان مي دهد كه هر گاه تنها يك جفت گيري بين قرقاول نر و ماده صورت گيرد اسپرماتوزوئيد هاي موجود در اويدكت قرقاول قادر است ۲۵ تا ۳۰ روز به طور مرتب تخم هايي را كه قرقاول ماده در اين فاصله مي گذارد همچنان نطفه دار نمايد. ولي با وجود اطلاع از اين واقعيت در حال حاضر در بسياري از پرورشگاه هاي مجهز قرقاول پرورش دهندگان ترجيح مي دهند كه براي هر ۴ تا ۵ قرقاول ماده يك قرقاول نر اختصاص دهند.پوسته اين گونه تخم ها خيلي نازك است و ممكن است ترك هاي بيشتري داشته باشد، لذا نفوذ باكتري ها به داخل اين گونه تخم ها متحمل تر است. از طرف ديگر در شرايط بد نگهداري از دست رفتن بيش از حد آب ناشي از تبخير نيز در اين تخم ها بيشتر به وقوع مي پييوندد. تمامي اين عوامل ممكن است منجر به مرگ و مير جنين و يا توليد جوجه هاي ضعيف كوچك شوند. از انجا كه جوجه كشي هاي مصنوعي مرسوم شده اند و معمولا يك جوجه كشي بزرگ از مناطق مختلف سفارش مي پذيرد، امكان دارد كه تخم هاي كثيف يا توليد شده در شرايط بهداشتي نامناسب نيز به همراه ساير تخم ها وارد دستگاه جوجه كشي شوند. در اين شرايط گسترش عفونت هاي حاصل از تخم نشديد شده و عوامل بيماري زاي جيديد با تحويل جوجه ها، به  مزارع وارد خواهند شد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۷ بهمن ۱۳۹۶ ] [ ۰۹:۰۰:۰۲ ] [ بلدرچين دماوند ] [ نظرات (0) ]

پوشش بدن اردك ها در روزهاي بدو تولد از كرك بوده كه عايق حرارتي خوبي برايش فراهم مي كند . زماني كه اين كرك ها با روغن ناشي از پرها پوشيده شود نسبت به آب مقاوم مي شود بنابراين پرنده قادر است بلافاصله بعد از خروج از تخم شنا كند

پوشش بدن اردك ها در روزهاي بدو تولد از كرك بوده كه عايق حرارتي خوبي برايش فراهم مي كند . زماني كه اين كرك ها با روغن ناشي از پرها پوشيده شود نسبت به آب مقاوم مي شود بنابراين پرنده قادر است بلافاصله بعد از خروج از تخم شنا كند . طبق اين تعريف مي توان شرايطي را مهيا نمود تا جوجه اردك هاي پرورشي بلافاصله پس از خروج از دستگاه جوجه كشي وارد محيطي شوند كه دسترسي به آب برايشان مقدور باشد. كرك ها تا ۱۰۰ روزگي به سرعت رشد كرده و در اقليم هاي معتدل بدون وجود مادر ، عايق خوبي را براي زنده ماندن اردك هاي جوان ايجاد مي كنند .

از ۱۴ روزگي ساختار پوشش بدن اردك ها تغيير كرده و رشته اي مي شوند و تا ۳۰ روزگي رشد كرك هاي تازه كامل شده و به صورت دسته اي عايق حرارتي خوبي را براي پرندگان در حال رشد جهت حفظ دماي بدن در شرايط محيطي سرد ايجاد مي كنند .

رشد پرهاي ناحيه سينه از ۱۴ روزگي شروع شده و تا ۳۵ روزگي كامل مي شود . رشد پرهاي قسمت پشت بلافاصله بعد از ۳۰ روزگي شروع و پوشش پري پشت و پهلو در ۶۰ – ۵۰ روزگي كامل مي گردد . پرهاي اوليه و ثانويه پروازي از ۲۴ روزگي قابل اندازه گيري هستند و تا سن بلوغ در سن ۵۶ روزگي به سرعت رشد مي كنند . اين سن مصادف با سن پردرآوري اردك كله سبز وحشي جوان است .

در ۵۴ روزگي پرهاي تازه درآمده سينه جايگزين پرهاي قبلي مي شوند . اين پر ريزي ، گاها به عنوان پر ثانويه تلقي مي شود كه از قسمت فوقاني گردن

 

پر-اردك 

شروع شده و فوليكول هاي پر در حال تكامل سريع ظاهر شده و اغلب اين حالت را به نام پرهاي سوزني توصيف مي كنند . كندن اين پرها در هنگام پركني دشوار است و ظاهر پرندگان كشتار شده را تحت تاثير قرار مي دهد بنابراين تا پرريزي كامل در سن ۷۰ روزگي ، زمان مناسبي بري ارائه پرنده به بازار نيست.

پرهاي اردك به خصوص كرك ها جزو محصولات جانبي ارزشمندي هستند كه جهت عايق بندي لباس ها و لحاف و پر كردن متكا در صنعت مبلمان گران قيمت استفاده مي شود . پرها و كرك هاي بازيابي شده بعد از پركني ، شسته و خشك شده و توسط تجهيزات مخصوص از هم جدا مي شوند . وزن پرها و كرك هاي شسته و خشك شده حدود ۵/۳ درصد وزن بدن اردك است .

نحوه و محيط پرورش اردك نيز مي تواند رشد و كيفيت پرها و كرك ها را تحت تاثير قرار دهند زيرا رشته كرك ها ( فلامينت ها : رشته هاي ظريفي كه رشد كرده و دسته هاي كركي را مي سازند ) خيس و كثيف شده و به هم مي چسبند و اين مساله كيفيت را كه توسط واژه هايي از قبيل قدرت پركني ، اندازه دسته هاي كرك و ارزش اقتصادي اندازه گيري مي شوند را به طور قابل توجهي كاهش مي دهد . فراهم ساختن گرماي كافي در طول دوره پرورش و جوجه كشي اردك جهت ايجاد محيط راحت و به دور از ادحام و تجمع جوجه ها و بستر تميز و هواي تازه از اهميت ويژه اي برخوردار است . اختصاص ۲/۰۰ مترمربع فضا به ازاي هر قطعه پرنده براي رشد و تكامل پرها و كرك ها ضروري است كه مانع از كثيف شدن پرندگان به دليل تجمع ، هنگام استراحت و انتقال به كشتارگاه مي شود .


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱ بهمن ۱۳۹۶ ] [ ۰۵:۵۱:۱۴ ] [ بلدرچين دماوند ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
[#VoteTitle#]
[#VTITLE#]
     نتیجه

لینک های تبادلی
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 22
دیروز : 9
افراد آنلاین : 1
همه : 2949
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب